今年のクリスマスケーキ♪ This Year's Christmas Cake
2011年 12月 31日
クリスマスが終わったと思ったら、
あっという間に もう大晦日~~~(><)
How did you spend your Christmas this year?
I spent mine with my husband in our cozy home. :D
今年は、家でゆっくり過ごすことができました♪
(お家クリスマスもいいですね~!)
写真はなんと(信じてくれない人が多そうだけど(笑)...)
私が作ったケーキです~!^^
Every year for Christmas, I go to a cooking class and learn
how to make a cake.
毎年クリスマスには、お菓子教室の単発レッスンに行ってます。
This year, I went to a cooking class I have never been to before.
今年は今まで行ったことのない料理教室に初めて参加☆
My husband says this year's cake tasted the best out of all the
cakes I made!
一番?!うれしい~~~!
でも確かにそうかも。。
It probably is.
I'm thinking of officially joining the class.
このお料理教室、正式に通ってみようかな。。。
Me in the picture taken by the teacher during the lesson.
ケーキを焼いてる間の空いた時間に、余った生地を使って
ダコワースっていう、クッキーみたいだけどもっと柔らかくて
ふわふわな白いお菓子も作りました。(写真下)
During the spare time while the cake is in the oven,
I also made a fluffy white cookie-like snacks called dacquoise
using the left over cake mix. (photo below)
It has butter milk in between.
間にバターミルクを挟んであります。
My husband also liked this one!
わ~い!^^
Decorating with icing was fun! It was like drawing.
アイシングでお絵かき気分で飾りをつけるのも楽しかった!
I used pink and green food coloring for the butter milk and icing.
バターミルクとアイシングには食用紅でピンクと緑の色もつけました。
普通のお菓子教室って、ちょこちょこ先生が手伝ってくれるんだけど、
ここでは何から何まで自分でやらされるので、そこもいいかも、です。
(もちろん先生はお手本見せてくれてアドバイスもくれるので。^^)
Usually in cooking classes, the teacher always helps you with
everything, but here, we had to do everything on our own.
I think that was a good thing.
(Of course, the teacher shows us an example and gives us advice.)
FYI ここが私の今回行ったお教室です♪
デリス・ド・キュイエール
【つながる。英語で。 Heart to Heart with English】
Naomiの日本語&英語・2ヶ国語ダイアリー